Thank You!

Sunday, March 25, 2012

Baking Soda Air Freshener








Maggie had new tutorial on how to make a basic room air freshener using baking soda. I tried it and now am lovin it. I can tell you that this is way better than those icky glade sprays and chemically-laden plug-ins!  But I was so lazy to take my own picture while I making it. Ok fine I'm budak gemuk yang malas! So I just copypaste Maggie's pictures. Semua cakap thank you to Maggie cepat!


1/2 cawan serbuk penaik ( per balang) - baking soda
Minyak pati yang disukai (8-12 titik) - essential oil
Balang - mason jar
Kertas buku skrap - Scrapbook paper
Jarum - needle
Gunting - scissors
Pen




Ambil penutup balang dan lukiskan di atas kertas buku skrap menggunakan pen. Then potong bulatan tadi menggunakan gunting.




Next ambil jarum. Oh ya jarum yang mempunyai mata yang besar seperti gambar di atas lagi mudah digunakan kerana lebih tebal dan senang dipegang dan membuat lubang yang lebih bagus.



Ok pastu buat lubang di seluruh kertas scrapbook tadi menggunakan jarum.



Kemudian tuangkan kira kira 1/2 cawan serbuk penaik ke dalam balang dan masukkan 8-12 titik minyak pati pilihan awak. Kalau awak rasa tidak cukup kuat, boleh tambah lagi. Bilik yang besar memerlukan lebih banyak minyak berbanding bilik yang kecil seperti bilik mandi.



Letakkan kertas scrapbook didalam balang dan ketatkan. Goncangkan balang. Dah siapppppppppp!!! And chakkk Baking Soda Air Freshener. =)




XOXO

Thank you for reading!




Saturday, March 17, 2012

First Love



One could fall in love many times during the course of a lifetime, but the first rush of love always holds a special place in our hearts. First love is innocent, selfless and it simply gives a heavenly feeling. Cheeks turning red, increased heartbeat, dying to have a glance, all these moments and memories associated with first love are just unforgettable and we cherish them for our whole life. Like an old photograph, time can make a feeling fade, but the memory of a first love never fades away.

When I miss you, sometimes I look at this picture, not to remind me of you but to make me feel as if I’m with you. It makes me forget the distance and capture you. --"


-----------------------------------------------> Ok bye! HAHAHA

XOXO

Thank you for reading!




Saturday, March 10, 2012

Reuse Your Old Jeans





I am about to throw my old jeans but then Emak jerit kuat kuat kuat "Eh jangan buang. Jeans tu kan boleh reuse for many things!" Hah apakah? Apakah? Apakah? Betul ke Emak ni? Betul ke? Betul ke? Ke betul? Lari pecut ke bilik - on lappy - google - SURPRISE! Ok Emak pandai! Giler banyak benda we can do with old jeans. Tapi ni paling I sukaaaaaa - turn it into SKIRT.. Coooooooooool! Lets DIY..


Bahan diperlukan :
  • Jeans lama
  • Benang
  • Jarum (kalau siapa kaya boleh guna mesin jahit)
  • Jarum peniti
  • Gunting
  • Penetas benang


Potong Kaki Jeans

 

Potong kaki seluar jeans ikut panjang yang awak idam idam kan atau bahasa kasar ikut suka hati awak. Tapi make sure lebih kan sikit panjang untuk lipatan jahitan nanti.


Tetas Benang


Terbalik kan jeans dan guna penetas untuk menetas benang jahitan. Bukan semua jahitan ya. Di celah kangkang saja!! Omputih cakap inseam. 


Tetas dan Tetas


Tetas jahitan sehingga zip. Ulang benda yang sama di belakang. Pastikan jarak sama.


Pin


Guna lebihkan kaki seluar jeans yang dipotong untuk mengisi ruang tengah skirt awak. Buat depan dan belakang. Pin kan merekaaaaaaaaaaa menggunakan jarum peniti.


Jahit


Jahit ruangan yang dipin tadi. Kalau awak hendak menonjolkan kan jahitan boleh guna benang yang kontra. Atau guna benang yang sama warna dengan jeans untuk menyorokkan jahitan.


Jahit dan Jahit

 

Lipat bawah skirt dan jahit.



Tadaaaaaaaaaaaaaaaa




 Dah siap and ready to wear! Auwwwwww :)



--------------------------------------------------------------------------------------




Muka show off. Sila abaikan postur badan saya. Kahkahkah --"







Idea lain untuk recycle old jeans :



XOXO

Thank you for reading!




Tuesday, February 7, 2012

Wednesday, January 18, 2012

Mimie's Bachelorette Party




A day like this is for once in your life, where you celebrate with your girls before you become a wife. Remember this day for years to come. We will always be there to love and support you, Mim!








Thank you for reading!




Sunday, December 18, 2011

University








University is a crazy time in your life - full of possibilities, excitement and adventures. (AND) University is where you make some of your best and closest friends for the rest of your life. I miss you guys! :'(





Thank you for reading!




Sunday, December 11, 2011

Must Have Hand Lotion





My Bestfriends at office


I love this hand lotion! (Now I'm addicted!) It moisturizes hands and nails, preventing dry and chapped skin. If you love the scent of makanan, then you'll love this hand cream too (just like I do!) It's one of the best yet! Absorbs great, and the scent is just amazing! I mean soooooooooooooo amazing! Ada 4 flava you can choose. Swirly Candy, Cupcakes, Jelly Beans and Donuts. I like all except Donuts. But my first favourite is Swirly Candy. Bau dia tersangat lah best sampai rasa macam nak makan tangan sendiri lepas sapu lotion ni! Swear sedap! But Cupcakes and Jelly Beans pun seriously sedappppppppppp! Sedap hingga menjilat jari! I don't like Donuts sebab ada cinnamon scent. Harga dia RM7.90 sajoooo! Ohhhhhhh myyy! Dah la best, murah pulak tu! Untunglah untunglah untunglah! You can purchase this Sasatinnie's superduperbesthandlotion at Sasa. Now tengah sale. After discount RM6.30 only. Giler murah kan! Siap boleh beli bagi jiran sebelah rumah lagi. You should try too! It's a must have girls! Worthhhhhhhhh it sangatttttt!! Grab it now! Jom borong! Terbaik dari ladang! :)







Thank you for reading!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...